App tip: Wunderlist!

10 jan

banner

Vandaag eens heel wat anders! Een  app tip. Ik kan niet meer zonder deze app en wilde hem graag met jullie delen. Ben jij ook zo’n controlfreak die verslaafd is aan lijstjes maken? Lees dan snel verder!

IMG_3898

Alzolang ik me kan herinneren maak ik lijstjes. Toen ik nog op school zat en studeerde, voor ik op vakantie ga, to-do lists… Er aan houden was altijd een tweede, maar maken deed ik ze. Nu bestaat er een ‘herinneringen’app die standaard op de iPhone zit, maar deze vind ik niet fijn, dus gebruikte ik altijd de ‘notitie’app. Tot ik Wunderlist ontdekte!

Aanmelden kan heel gemakkelijk via je Facebook- of Twitteraccount. Maar het is ook gewoon mogelijk met een emailadres. Nadat je je hebt aangemeld kun je beginnen. Je kan je eigen ‘menu’ samenstellen om daar vervolgens lijstjes in te maken. Onderstaand mijn  menu:

IMG_3909

Te kijken films: Het gebeurt me zo vaak, iemand die mee een filmtip geeft, ik zie ergens een reclame of iets dergelijks en denk, díe moet ik onthouden. Thuisgekomen… Juist ja, vergeten. Daarom zet ik ze tegenwoordig in m’n Wunderlist. M’n telefoon heb ik immers (bijna) altijd bij de hand.

You Nailed It: Soms heb je ineens inspiratie of ideeën op momenten dat je er even niets mee kunt. Onder deze tab zet ik alle ideeën en andere dingen die ik nog voor de site wil of moet doen.

Wishlist: Ach, iedereen mag dromen toch? Onder deze tab staan alle dingen die ik toch wel heel graag nog eens zou willen hebben.

To do: Van ‘kamer stofzuigen’ tot ‘broek repareren’. Alles wat ik móet doen, niet mag vergeten of in wil plannen zet ik onder dit kopje.

Boeken: Hier staan de boeken onder die ik graag nog wil lezen.

Shoppinglist: Boodschappenlijstjes en andere dingen die ik nog moet/wil kopen.

Vakantie: Morgen is het zo ver, een weekje weg met m’n lief. En ja, dan begin ik nu alvast met lijstjes maken. Want die iPhone-lader mág ik echt niet vergeten. 😉

Goed, eenmaal een categorie aangemaakt, kun je beginnen met je lijstje. Dit gaat heel makkelijk in het tekstvak bovenaan.

IMG_3901

Drukken op volgende en je kan verder met je volgende punt op je lijst.

IMG_3903

Als je klikt op één van de punten op je lijstje zie je nog meer opties. Zo kun je een subtaak of aanvullende informatie toevoegen…

IMG_3905

… een herinneringsalarm instellen…

IMG_3907

… of het punt op een bepaalde datum laten vervallen.

IMG_3906

Heb je een bepaald punt van je lijstje voldaan, gekocht, ingepakt et cetera, kun je het punt aanvinken en komt het automatisch in de lijst ‘onlangs voltooid’ te staan.

IMG_3908

Een leuke bijkomstigheid is ook nog dat je de achtergrond kunt aanpassen aan jou voorkeuren. Er is een scala aan foto’s en kleurtjes waar je uit kunt kiezen!

Wunderlist is gratis beschikbaar in de Apple Store en Google Play Store. De app is er ook voor je iPad of tablet. Heb je geen smartphone of tablet? Wunderlist staat ook online! Dus het kan zelfs via je PC, al vind ik dat wat omslachtig en zou ik zelf voor pen en papier kiezen! Ik ga gauw verder met m’n vakantielijstje! 😉

Tot morgen!

x

Ben jij ook zo’n controlfreak? En waar uit zich dat dan in?

4 Reacties naar “App tip: Wunderlist!”

 1. ikwilorganizen 10 januari 2013 bij 4:13 pm #

  Leuk item en herkenbaar natuurlijk. Vraagje: hoe kom jij aan dat leuke startscherm van je iphone? Ik bedoel die met de wasknijpertjes.
  http://ikwilorganizen.nl/blog/

  • Lisanne 10 januari 2013 bij 7:13 pm #

   Poeh, via een achtergrond app. Ik geloof Wallpaper HD. En dan zoeken op iPhone achtergronden. Dan komen er allemaal achtergronden waar je icoontjes precies inpassen!

   • ikwilorganizen 10 januari 2013 bij 9:54 pm #

    Dank je; ga ik opzoeken. Gtjs

 2. Jolanda 3 augustus 2013 bij 10:20 am #

  Dank je een hele heldere uitleg! Kan je de lijsten ook op alfabet zetten, net zoals de taken in de lijsten? en hoe versleep je een taak vanuit de inbox naar een lijst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: